Starterscafé Limburg

 
 

‘Dokter, het vrijen is niets meer!’ Hoe reageer je als de patiënt deze klacht uit? Voel je je gegeneerd en krijg je een ongemakkelijk gevoel? Of weet je eigenlijk niet waar je verder naar moet vragen? Vraag je zelf actief naar seksualiteit bij chronische patiënten? Leg je bij het voorschrijven van bijvoorbeeld een betablokker, ook uit dat er bijwerkingen op seksueel gebied kunnen optreden?  Seksualiteit is een lastig onderwerp in de spreekkamer, hopelijk wordt het wat makkelijker na dit starterscafé.

Inhoud workshop

Tijdens deze avond gaan we in op communiceren over seksualiteit en seksuele problemen. Hoe pak je een dergelijk consult aan, maar ook hoe maak je het onderwerp bespreekbaar als de patiënt met een ander probleem komt. Hoe zorg je ervoor dat het gesprek respectvol blijft en hoe voorkom je een ongemakkelijk gevoel.

Onze spreekster tijdens deze avond is Thea van de Waard, huisarts en seksuologe. Tijdens het bespreken van de communicatie omtrent seksualiteit, zullen we ingaan op de problematiek bij erectiele dysfunctie en pijn bij het vrijen. Afsluitend komen de ‘Tips van Thea’, waarmee je in de praktijk aan de slag kunt gaan.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Waarnemer
Accreditatie2 punten
KostenLeden € 30,- / Aios € 20,- / Niet-leden € 40,-
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of 030 28 23 751.

Programma

18.00-19.00: Warme maaltijd 

19.00-19.10: Introductie namens de Wagro

19.10-20.15: Start nascholing

20.15-20.30: Pauze

20.30- 21.30: Vervolg nascholing

21.30: Afsluiting en borrel

Trainer(s)

Thea van de Waard, huisarts in Maastricht en seksuologe zal je deze avond meer vertrouwd laten worden met seksuologie in de huisartspraktijk.

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.