Dossiers

 
Achterstandsfonds Limburg

Achterstandsfonds Limburg

In 1996 is door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) beleid ontwikkeld om te voorkomen dat de beschikbaarheid van de huisartsenzorg in achterstandsgebieden in gevaar zou komen. Naast een toeslag op het inschrijftarief wordt door verzekeraars een bedrag afgedragen ten behoeve van lokale achterstandsfondsen.
SCEN

SCEN

SCEN staat voor Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland. De SCEN-artsen geven informatie over euthanasie, bijvoorbeeld over juridische, ethische of communicatieve aspecten of over de medische-technische uitvoering van de euthanasie. Huisartsen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten kunnen bij de (dienstdoende) SCEN-arts terecht voor het aanvragen van de wettelijk verplichte consultatie door een afhankelijke en deskundige collega.
OPEN Eerstelijn

OPEN Eerstelijn

OPEN ondersteunt huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners zodat per 1 juli 2020 patiënten kunnen beschikken over hun medische gegevens. Het programma gaat ervoor zorgen dat iedereen in Nederland die dat wil veilig en gratis inzage kan hebben in zijn of haar medische gegevens bij eerstelijns zorgverleners, te beginnen met de gegevens bij de huisarts. Met als uiteindelijk doel patiënten meer regie te geven over de eigen gezondheid.
Kwaliteit en nascholing

Kwaliteit en nascholing

Ons beleid voor een kwalitatief sterke huisartsenzorg richt zich op een aantal belangrijke thema's. Daarnaast bieden we u interessante informatie en handreikingen.
Huisartsen Rampen Opvang Plan (HaROP)

Huisartsen Rampen Opvang Plan (HaROP)

Huisartsen zijn zelf verantwoordelijk voor het voorbereiden en leveren van verantwoorde zorg onder alle omstandigheden. In Limburg is een HuisArtsen Rampen OPvangplan (Harop) opgesteld. Het Harop borgt de continuïteit van de huisartsenzorg bij calamiteiten, zowel bij (flits)rampen al bij een infectieziekte-uitbraak.