Tentoonstelling over laaggeletterdheid en medicijngebruik in Maastricht

 
In Centre Céramique te Maastricht is van 2 t/m 28 augustus de tentoonstelling “ Kunt u dat even uitleggen?” te bezichtigen. Deze expositie wordt georganiseerd door de KNMP en aan een bezoek zijn geen kosten verbonden.

Wat is er te zien?

Deze tentoonstelling laat in beeld en geluid zien welke specifieke problemen laaggeletterden ervaren bij hun medicatiegebruik. En ook wat de oplossing is voor deze problemen

De documentaire vertelt de ‘medicijnverhalen’ van laaggeletterden en zorgverleners (apotheker, huisarts en wijkverpleegkundige).

De e-learning geeft verpleegkundigen, verzorgers en apothekersassistenten instrumenten in handen om laaggeletterden te herkennen en hen te coachen bij hun medicijngebruik.

De 24 iconen met filmpjes leggen begrippen over medicijngebruik uit. Wat betekent bijvoorbeeld ‘3 maal daags’? Of, ‘heel inslikken’?

Het boek ‘Kunt u dat even uitleggen – Verhalen van moeilijk lezende medicijngebruikers’ biedt een inkijkje in de levens van Koos, Ria, Anita en anderen en beschrijft de moeite die zij hadden met lezen en schrijven. Het laat zien hoe dit geregeld leidde tot onveilig medicijngebruik.

Meer informatie